Udruga

Udruga Prekopruge Ivankovo

je osnovana 01.03.2009. i trenutno broji 50-tak članova i 40-tak simpatizera.
Ista je osnovana u cilju izgradnje, unaprijeđenja i promicanja međuljudskih odnosa, sportskih aktivnosti, izgradnje sportskih terena, izgradnja igrališta za djecu, uređenja i zaštite okoliša, te jačanje odnosa sa srodnim udrugama
kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini.

-Međuljudski odnosi-
pod naslovom međuljudski odnosi su sve radnje i aktivnosti radi što boljeg povezivanja ljudi radi njihove suradnje.
U to još spadaju i pomoć ljudima slabijeg imovinskog stanja, kojima je potrebna određena pomoć pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć starijima, suradnja sa udrugama koje se bave sličnim humanitarnim aktivnostima.

-Sportske aktivnosti-
organizacija raznih društvenih događaja na temu sporta i sportskih aktivnosti. Poticanje djece, mladih i odraslih, pa i starijih osoba na učenje i suradnju u sportskim aktivnostima. Prvenstveno kroz organizaciju raznih turnira i ostalih natjecanja iz kojih proizlaze sportska natjecanja, druženja i učenje kroz igru.

-Izgradnja sportskih terena-
trenutno udruga raspolaže sa malonogometnim terenom na travi, boćalištem, basket igralištem i igralištem odnosno opremom za badminton. Udruga Prekopruge Ivankovo u narednom periodu ima u planu unaprijediti odnosno izgraditi još pojedine terene za razne sportove prvenstveno radi poticanja mladih i djece na bavljenje sportom, druženje i učenje kroz igru.

-Izgradnja igrališta za djecu-
kad su u pitanju djeca i poticanje djece na rad i učenje kroz igru onda dolazimo da izgradnje pojednih sadržaja samo za njih. Trenutno djeca na području prekopruge mogu se igrati na dvije “klackalice”, četiri ljuljačke i jednom vrtuljku. Udruga se obvezuje u narednom periodu osigurati djeci još igrališta i osigurati im bezbrižno igranje na za njih predviđenom terenu.

-Uređenje i zaštita okolišta-
ovaj dio djelatnosti udruge je najopsežniji i najzahtjevniji. I iz tog razloga udruga radi na pripremi projekta pod imenom
“EKO prekopruge”

Program „EKO prekopruge“ je zamišljen tako da obuhvati sve segmente društva koji se tiču ekologije. U program ulaze sljedeći projekti:

  • Ø Projekt koji doprinosi provedbi propisa zaštite okoliša i prostora,
    imajući u vidu sve, počevši od domaćeg zakonodavstva i prilagodbe pravnoj stečevini EU
  • Ø Projekt za podizanje svijesti o potrebi zaštite okoliša i prostora
  • Ø Projekt odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj počevši od djece i  odraslih osoba koji žele pristupiti aktivno projektu
  • Ø Projekt promidžbe primjera dobre prakse u zaštiti okoliša i prostora
  • Ø Projekt za izgradnju eko odlagališta (kompostiranje)
  • Ø Projekt za izgradnju eko otoka

Svi projekti u programu eko prekopruge su zasnovani na temelju zaštite i očuvanja okoliša. Kroz razne oblike provođenja ovih projekata udruga Prekopruge Ivankovo želi aktivno sudjelovati u očuvanju okoliša.

 

Ovo i sva ostala područja djelovanja udruge su prvenstveno radi što većeg poticaja djece, mladih i odraslih na suradnju i poboljšanje kvalitete života kako naših tako i od ostalih. Udruga razvija suradnju sa svim udrugama koje imaju slične djelatnosti i koje su voljne za suradnju isto tako radi povećenja kvalitete života kroz igru i suradnju.

Podaci od udruge:
Udruga Prekopruge Ivankovo
Josipa Kozarca 49
32281 Ivankovo

-oib: 41793234046

-žiro račun broj: HR1723400091110378517 kod PBZ

Be the first to comment

Leave a Reply