Monthly Archives: June 2018

Hrvatska – Danska

Vidimo se  01.07.2018. na našem starom mjestu.!

Hrvatska – Island

Dana 26.06.2018. u 20h naša reprezentacija igra s Islandom. Naravno da ćemo podržati našu repku na već poznatom mjestu.! Vidimo se tamo!

Dan državnosti

Svim članovima, simpatizerima i ostalim, sretan Dan državnosti .
Inače:

“Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi.

Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.”
Preuzeto sa : https://hr.wikipedia.org/wiki/Dan_dr%C5%BEavnosti_(Hrvatska)

Iz drugih medija-Radnik Vrbica i udruga Prekopruge odigrali bez pobjednika

Vrbica: NK RADNIK VRBICA-UDRUGA PREKOPRUGE IVANKOVO 3:3 (3:0) 6:7 na penale

Igralište “Utvaj”,Gledatelja 30-tak. Sudac:Zdenko Marković-Vrbica Strijelci: 1:0 Čapalija u 5.min. 2:0 I.Petrić u 10.min. 3:0 J.Petrić u 31 min. 3:1 Jurić (ag) u 48.min. 3:2 Zeljko u 55.min. i 3:3 M.Borić u 70.min.

NK Radnik Vrbica: Jurić,Kovačević,J.Petrić, I.Petrić,Matijašić,Faletar,Z.Jukić,Vidrač,Bošnjaković,Žilić,i Čapalija.Još su igrali: G.Petrić,Jakob,J.Bošnjaković,I.Milošević,M.Milošević i Lipert.Predstavnik kluba: Tomislav Plazanić,Trener:Antun Jukić.

NK Udruga “Preko pruge” Ivankovo: Dr..Borić,Jozić,Hodak,D.Marijanović,B.Borić,J.Antunović,K.Antunović,M.Borić,Zeljko,I.Borić,i Crnković.Još su igrali: P.Antunović,A.Antunović,Sivonjić,I.Marijanović.Dom.Borić,Stjepanović i Balašković. Predstavnik kluba:Ante Borić,trener.Đuro Crnković.

Igrač utakmice:Josip Antunović (Udruga Preko pruge) Ivankovo.

Pravo i puno zadovoljstvo bilo je pogledati i biti u Vrbici poslije prijateljske i humanitarne utakmice NK Radnik Vrbica i Udruga Preko pruge” Ivankovo, a poslije uživati u pobjedi Hrvatske nad Argentinom od 3:0. Isti rezultat od 3:0 bio je i u Vrbici ali samo u prvom poluvremenu.Gosti iz Ivankova nisu se ni snašli ,  a Radnik je već u 10.minuti imao vodstvo od 2:0 golovima Čapalije u 5.min. i Ive Petrića u 10.minuti a u 31.minuti u listu strijelaca  upisao se i Josip Petrić za 3:0. što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku momčad Radnika povukla je malo “ručnu” kočnicu,što su dosta stariji igrači Udruge Preko pruge maksimalno iskoristili i autogolom vratara domaćih Jurića u 48.minuti smanjili na 3:1. Nadprosječnom upornošću  u 55.minuti golom Zeljka rezultat je bio 3:2.Jedan od boljih pojedinaca u Ivankovačkim redovima M.Borić je u 70.minuti uspio nekako poravnati na 3:3 rezultat kojim je završio zvanični dio utakmice.Čak je ekipa Udruge Preko pruge mogla i pobijediti samo da je Zeljko u još u prvom dijelu u 28.minuti iskoristio kazneni udarac (pogodio vratnicu). Ovako završilo je “nekako najrealnijih” 3:3. Da bi se ipak znao tko je pobjednik,prišlo se izvođenju penala u kojima su Ivankovačni bili nešto bolji i ukupnim rezultatom 7:6 na kraju slavili.

Slavili su i Vrbičani jer su od Udruge Preko pruge na poklon dobili komplet dresova (dres,gaćice i štucne 18.kom.), televizor, play station i računalo s printerom. Neposredno prije početka  i zajedničkog gledanja utakmice vatrenih upriličena je  ceremonija primopredaje  navedenih darova koju su obavili predsjednici Udruge Preko pruge Ivankovo gosp.Krunoslav Antunović i NK Radnik Vrbica gosp.Tomislav Plazanić. Nadahnutim govorom i riječima zahvale nazočnim se obratio i Vilim Zeljko (rođen u Vrbici, a danas živi u Ivankovu) i obećao da će iskoordinirati prvi slobodni termin za uzvrat u Ivankovu, ali ovaj put na malonogometnom terenu Udruge Preko Pruge.NK Radnik se potrudio i skuhao jedan od boljih slavonskih specijaliteta-čobanac- koji svi akteri doslovce “počistili” u poluvremenu utakmice vatrenih.Čim su naši poveli, povela se i naša gromoglasna i domoljubna pjesma.Ovom utakmicom nazočni  svojim primjerom pokazali su kako se stvaraju prijateljstva i  kako bih se svi ovako trebali družiti i veseliti se, jer je rezultat bio u drugom planu (Anto Borić)

Preuzeto sa : http://sportalo.hr/radnik-vrbica-udruga-prekopruge-odigrali-bez-pobjednika/

Završena prijateljska utakmica

Dana 21.06.2018. odigrali smo utakmicu i napravili ono zbog čega smo i zamislili ovaj događaj. Što se tiče utakmice koja je bila puna preokreta i napetosti nema se što dodati nego da je bila u skladu sa EU normama.! Igrač utakmice je još nepoznat, jer je puno potencijalnih igrača koji bi mogli preuzeti tu titulu.! Neki govore da ne to W.Z., ali njegova skromnost nije se još izjasnila iako je dotični briljirao na terenu što i govore njegovi potezi (promašena dva penala i promašena tri “zicera”). Što se tiče ostatka dijela večeri pristupili smo primopredaji poklona uz zahvalu i govor predsjednika i dopredsjenika NK Radnik Vrbica. Uz sve to lijepo što se događalo taj dan pratili smo naše vatrene i navijali, te sa oduševljenjem dočekali kraj utakmice i proslavili pobjedu nad Argentinom sa “simboličnih” 3:0. Uz sve to veselje još se jednom zahvaljujemo Nk Radniku na svemu što su nam pripremili taj dan i u nadi u nastavak suradnje dogovorili smo uzvratnu utakmicu na našem terenu preko pruge.!

slike od ovog događaja biti će uskoro u galeriji.!

Iz drugih medija “Udruga “Prekopruge” Ivankovo pomaže NK “Radnik” Vrbica”

Prije nego što će NK Radnik Vrbica organizirati ovoljetni malonogometni turnir u svom mjestu, a sve u cilju prikupljanja sredstava za svoje natjecanje,obratili su se za pomoć i udrugi “Prekopruge” Ivankovo koja je izašla u susret NK Radnik Vrbica na slijedeći način i uz jedan uvjet, a to je da se odigra jedna prijateljska utakmica između NK Radnik Vrbica i Udruge Preko pruge Ivankovo.

Dogovoren je najbolji  mogući termin a to je četvrtak 21.lipnja u Vrbici s početkom u 18 sati jer će u 20 sati igrati Hrvatska-Argentina koju će zajednički pogledati i 50-tak članova udruge Preko pruge i isto toliko domaćih simpatizera.Udruga Preko pruge Ivankovo će za to osigurati TV prijemnik koji će darivati Vrbičanima. Pored televizora NK Radnik Vrbica će dobiti na poklon i računalo (za pisanje zapisnika o utakmici) zatim Play station i original komplet dresova.

Udruga Prekopruge Ivankovo ovu hvalevrijednu akciju donira uz pomoć svojih pristalica i članova. Ova humanitarna, ekološka i športska udruga organizira 04.kolovoza za svoje članove i ostale sumještane odlazak u Knin povodom državnog praznika “Dana domovinske zahvalnosti ” koji će biti 05.kolovoza 2018.godine. Sva gore navedena zbivanja  nalaze se i na društvenim mrežama NK Radnik Vrbica i Udruga Preko pruge Ivankovo.

Dodatan razlog ovakvih druženja je nastojanje u poticanju mladih i djece da se druže na sportskim  terenima i da im se da prilika da pokažu svoje talente. Isto tako je cilj razvijanje prijateljstva kroz suradnju. (Anto Borić)

Foto www.prekopruge.hr

Preuzeto sa SPORTALO.HR

Prijateljska utakmica

Dana 21.06.2018 četvrtak, udruga Prekopruge Ivankovo odigrat će prijateljsku utakmicu s NK Radnik iz Vrbice. Udruga daruje NK Radnik s TV-om, kompletom dresova, PlayStation-om i kompjuterom. Razlog ovakvih druženja je nastojanje u poticanju mladih i djece da se druže na sportskim  terenima i da im se da prilika da pokažu svoje talente. Isto tako je cilj razvijanje prijateljstva kroz suradnju.!

Hrvatska – Nigerija

Dana 16.06.2018. u 21 h naši vatreni nastupaju protiv Nigerije.!
Organizirano gledanje utakmice uz prigodne napitke i roštilj.!
Naravno sve se odvija na našem uhodanom mjestu sastanaka, svi su pozvani.!

Svjetsko prvenstvo u nogometu – Rusija 2018.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji hrvatska reprezentacija igrat će u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Najveće nogometno natjecanje u četvrtak, 14. lipnja u 17:00 otvaraju domaćin Rusija i Saudijska Arabija, a dva dana kasnije u bitku za prva dva mjesta u skupini kreće i naša reprezentacija.

Udruga prekopruge će organizirati gledanje svih utakmica u našoj društvenoj prostoriji.!

Raspored utakmica možete pogledati ovdje.!