Arhiva kategorije: Iz drugih medija

EE otpad

U skladu s našim programom rada udruga ima u planu za 2019. godinu nastaviti sa programom “Naviku usvojimo-otpad odvojimo”.
Više o ovom možete pogledati ovdje.!

50 savjeta za zaštitu okoliša

Prilikom kupnje…

ŠTO SVE MOŽE BITI OPASNI OTPAD?

Kako definirati opasni otpad?

Opasni otpad je svaki otpad koji sadrži tvari koje imaju neko od sljedećih svojstava: eksplozivnost, reaktivnost, zapaljivost, nadražljivost, štetnost, toksičnost, infektivnost, kancerogenost, mutagenost, teratogenost, ekotoksičnost, svojstvo oksidiranja, svojstvo nagrizanja i svojstvo otpuštanja otrovnih plinova kemijskom reakcijom ili biološkom razgradnjom (Zakon o otpadu).
Opasna svojstva proizvoda, tehnoloških procesa i otpada svake su godine sve brojnija, a ispitivanja o štetnosti sve opsežnija i dugotrajnija. Važno je odrediti udio opasne tvari u otpadu, odnosno koja količina opasne tvari čini nešto opasnim te u kojim uvjetima.

Dan državnosti

Svim članovima, simpatizerima i ostalim, sretan Dan državnosti .
Inače:

“Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi.

Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.”
Preuzeto sa : https://hr.wikipedia.org/wiki/Dan_dr%C5%BEavnosti_(Hrvatska)

Iz drugih medija-Radnik Vrbica i udruga Prekopruge odigrali bez pobjednika

Vrbica: NK RADNIK VRBICA-UDRUGA PREKOPRUGE IVANKOVO 3:3 (3:0) 6:7 na penale

Igralište “Utvaj”,Gledatelja 30-tak. Sudac:Zdenko Marković-Vrbica Strijelci: 1:0 Čapalija u 5.min. 2:0 I.Petrić u 10.min. 3:0 J.Petrić u 31 min. 3:1 Jurić (ag) u 48.min. 3:2 Zeljko u 55.min. i 3:3 M.Borić u 70.min.

NK Radnik Vrbica: Jurić,Kovačević,J.Petrić, I.Petrić,Matijašić,Faletar,Z.Jukić,Vidrač,Bošnjaković,Žilić,i Čapalija.Još su igrali: G.Petrić,Jakob,J.Bošnjaković,I.Milošević,M.Milošević i Lipert.Predstavnik kluba: Tomislav Plazanić,Trener:Antun Jukić.

NK Udruga “Preko pruge” Ivankovo: Dr..Borić,Jozić,Hodak,D.Marijanović,B.Borić,J.Antunović,K.Antunović,M.Borić,Zeljko,I.Borić,i Crnković.Još su igrali: P.Antunović,A.Antunović,Sivonjić,I.Marijanović.Dom.Borić,Stjepanović i Balašković. Predstavnik kluba:Ante Borić,trener.Đuro Crnković.

Igrač utakmice:Josip Antunović (Udruga Preko pruge) Ivankovo.

Pravo i puno zadovoljstvo bilo je pogledati i biti u Vrbici poslije prijateljske i humanitarne utakmice NK Radnik Vrbica i Udruga Preko pruge” Ivankovo, a poslije uživati u pobjedi Hrvatske nad Argentinom od 3:0. Isti rezultat od 3:0 bio je i u Vrbici ali samo u prvom poluvremenu.Gosti iz Ivankova nisu se ni snašli ,  a Radnik je već u 10.minuti imao vodstvo od 2:0 golovima Čapalije u 5.min. i Ive Petrića u 10.minuti a u 31.minuti u listu strijelaca  upisao se i Josip Petrić za 3:0. što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku momčad Radnika povukla je malo “ručnu” kočnicu,što su dosta stariji igrači Udruge Preko pruge maksimalno iskoristili i autogolom vratara domaćih Jurića u 48.minuti smanjili na 3:1. Nadprosječnom upornošću  u 55.minuti golom Zeljka rezultat je bio 3:2.Jedan od boljih pojedinaca u Ivankovačkim redovima M.Borić je u 70.minuti uspio nekako poravnati na 3:3 rezultat kojim je završio zvanični dio utakmice.Čak je ekipa Udruge Preko pruge mogla i pobijediti samo da je Zeljko u još u prvom dijelu u 28.minuti iskoristio kazneni udarac (pogodio vratnicu). Ovako završilo je “nekako najrealnijih” 3:3. Da bi se ipak znao tko je pobjednik,prišlo se izvođenju penala u kojima su Ivankovačni bili nešto bolji i ukupnim rezultatom 7:6 na kraju slavili.

Slavili su i Vrbičani jer su od Udruge Preko pruge na poklon dobili komplet dresova (dres,gaćice i štucne 18.kom.), televizor, play station i računalo s printerom. Neposredno prije početka  i zajedničkog gledanja utakmice vatrenih upriličena je  ceremonija primopredaje  navedenih darova koju su obavili predsjednici Udruge Preko pruge Ivankovo gosp.Krunoslav Antunović i NK Radnik Vrbica gosp.Tomislav Plazanić. Nadahnutim govorom i riječima zahvale nazočnim se obratio i Vilim Zeljko (rođen u Vrbici, a danas živi u Ivankovu) i obećao da će iskoordinirati prvi slobodni termin za uzvrat u Ivankovu, ali ovaj put na malonogometnom terenu Udruge Preko Pruge.NK Radnik se potrudio i skuhao jedan od boljih slavonskih specijaliteta-čobanac- koji svi akteri doslovce “počistili” u poluvremenu utakmice vatrenih.Čim su naši poveli, povela se i naša gromoglasna i domoljubna pjesma.Ovom utakmicom nazočni  svojim primjerom pokazali su kako se stvaraju prijateljstva i  kako bih se svi ovako trebali družiti i veseliti se, jer je rezultat bio u drugom planu (Anto Borić)

Preuzeto sa : http://sportalo.hr/radnik-vrbica-udruga-prekopruge-odigrali-bez-pobjednika/