Arhiva kategorije: Obavijesti

EE otpad

U skladu s našim programom rada udruga ima u planu za 2019. godinu nastaviti sa programom “Naviku usvojimo-otpad odvojimo”.
Više o ovom možete pogledati ovdje.!

Sretan Božić i nova godina

Našim članovima, simpatizerima, suradnicima i svima onima koji podržavaju rad udruge,

Čestit Božić i puno Božjeg blagoslova,
zdravlja, sreće, sloge u obitelji i braku,
te da u sreći i zdravlju provedete
2019. godinu,  želi vam…

Udruga Prekopruge Ivankovo

Svi sveti

Svi sveti (također Sesvete, Sisveti, Sisvete ili Svisveti[1]; lat. Sollemnitas Omnium Sanctorum), svetkovina je u Rimokatoličkoj crkvi, a njome se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu. Slavi se 1. studenoga.[2] U pravoslavnim crkvama ovaj se blagdan slavi prve nedjelje po Duhovima, te označuje završetak uskrsnoga dijela liturgijske godine.

Povijest

Spomen mučenika, zajednički različitim crkvama, počeo se slaviti od 4. stoljeća. Prvi tragovi općeg slavlja Svih svetih zabilježeni su najprije u Antiohiji i to upravo u nedjelju nakon Duhova. Ovaj običaj naveden je i u 74. homiliji svetog Ivana Zlatoustog (407.) te se do danas zadržao u istočnim pravoslavnim crkvama.

Završeno svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”

Nakon igranja u finalu prvenstva Hrvatska je izgubila i osvojila tako 2. mjesto! Iako je to za nas potpuna pobjeda naše reprezentacije, jer su bili bolji u svim segmentima i osvojili su puno više od srebrne medalje.! Hvala im na svemu što su učinili za nas, za hrvatski narod.!

Hrvatska – Francuska

U nedjelju dana 15.07.2018. u 17 h naša Hrvatska se bori u finalu s Francuskom. Bit će to teška utakmica, ali ako budemo navijali još jače nego ikad do sada, naš Luka će podići pobjednički pehar.! Zato ćemo se naći na našoj “bajti” i zajedno navijati iz svega glasa..! Sve je kao i obično…!!

Hrvatska – Engleska

Sutra igramo protiv Engleske. Dan 11.07.2018. bi trebao biti dan kada moramo biti najglasniji do sada i navijati za našu HRVATSKU..!!!Vidimo se na našoj lokaciji kao i do sada..!

Hrvatska – Danska

Vidimo se  01.07.2018. na našem starom mjestu.!

Dan državnosti

Svim članovima, simpatizerima i ostalim, sretan Dan državnosti .
Inače:

“Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi.

Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.”
Preuzeto sa : https://hr.wikipedia.org/wiki/Dan_dr%C5%BEavnosti_(Hrvatska)

Iz drugih medija-Radnik Vrbica i udruga Prekopruge odigrali bez pobjednika

Vrbica: NK RADNIK VRBICA-UDRUGA PREKOPRUGE IVANKOVO 3:3 (3:0) 6:7 na penale

Igralište “Utvaj”,Gledatelja 30-tak. Sudac:Zdenko Marković-Vrbica Strijelci: 1:0 Čapalija u 5.min. 2:0 I.Petrić u 10.min. 3:0 J.Petrić u 31 min. 3:1 Jurić (ag) u 48.min. 3:2 Zeljko u 55.min. i 3:3 M.Borić u 70.min.

NK Radnik Vrbica: Jurić,Kovačević,J.Petrić, I.Petrić,Matijašić,Faletar,Z.Jukić,Vidrač,Bošnjaković,Žilić,i Čapalija.Još su igrali: G.Petrić,Jakob,J.Bošnjaković,I.Milošević,M.Milošević i Lipert.Predstavnik kluba: Tomislav Plazanić,Trener:Antun Jukić.

NK Udruga “Preko pruge” Ivankovo: Dr..Borić,Jozić,Hodak,D.Marijanović,B.Borić,J.Antunović,K.Antunović,M.Borić,Zeljko,I.Borić,i Crnković.Još su igrali: P.Antunović,A.Antunović,Sivonjić,I.Marijanović.Dom.Borić,Stjepanović i Balašković. Predstavnik kluba:Ante Borić,trener.Đuro Crnković.

Igrač utakmice:Josip Antunović (Udruga Preko pruge) Ivankovo.

Pravo i puno zadovoljstvo bilo je pogledati i biti u Vrbici poslije prijateljske i humanitarne utakmice NK Radnik Vrbica i Udruga Preko pruge” Ivankovo, a poslije uživati u pobjedi Hrvatske nad Argentinom od 3:0. Isti rezultat od 3:0 bio je i u Vrbici ali samo u prvom poluvremenu.Gosti iz Ivankova nisu se ni snašli ,  a Radnik je već u 10.minuti imao vodstvo od 2:0 golovima Čapalije u 5.min. i Ive Petrića u 10.minuti a u 31.minuti u listu strijelaca  upisao se i Josip Petrić za 3:0. što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku momčad Radnika povukla je malo “ručnu” kočnicu,što su dosta stariji igrači Udruge Preko pruge maksimalno iskoristili i autogolom vratara domaćih Jurića u 48.minuti smanjili na 3:1. Nadprosječnom upornošću  u 55.minuti golom Zeljka rezultat je bio 3:2.Jedan od boljih pojedinaca u Ivankovačkim redovima M.Borić je u 70.minuti uspio nekako poravnati na 3:3 rezultat kojim je završio zvanični dio utakmice.Čak je ekipa Udruge Preko pruge mogla i pobijediti samo da je Zeljko u još u prvom dijelu u 28.minuti iskoristio kazneni udarac (pogodio vratnicu). Ovako završilo je “nekako najrealnijih” 3:3. Da bi se ipak znao tko je pobjednik,prišlo se izvođenju penala u kojima su Ivankovačni bili nešto bolji i ukupnim rezultatom 7:6 na kraju slavili.

Slavili su i Vrbičani jer su od Udruge Preko pruge na poklon dobili komplet dresova (dres,gaćice i štucne 18.kom.), televizor, play station i računalo s printerom. Neposredno prije početka  i zajedničkog gledanja utakmice vatrenih upriličena je  ceremonija primopredaje  navedenih darova koju su obavili predsjednici Udruge Preko pruge Ivankovo gosp.Krunoslav Antunović i NK Radnik Vrbica gosp.Tomislav Plazanić. Nadahnutim govorom i riječima zahvale nazočnim se obratio i Vilim Zeljko (rođen u Vrbici, a danas živi u Ivankovu) i obećao da će iskoordinirati prvi slobodni termin za uzvrat u Ivankovu, ali ovaj put na malonogometnom terenu Udruge Preko Pruge.NK Radnik se potrudio i skuhao jedan od boljih slavonskih specijaliteta-čobanac- koji svi akteri doslovce “počistili” u poluvremenu utakmice vatrenih.Čim su naši poveli, povela se i naša gromoglasna i domoljubna pjesma.Ovom utakmicom nazočni  svojim primjerom pokazali su kako se stvaraju prijateljstva i  kako bih se svi ovako trebali družiti i veseliti se, jer je rezultat bio u drugom planu (Anto Borić)

Preuzeto sa : http://sportalo.hr/radnik-vrbica-udruga-prekopruge-odigrali-bez-pobjednika/

Iz drugih medija “Udruga “Prekopruge” Ivankovo pomaže NK “Radnik” Vrbica”

Prije nego što će NK Radnik Vrbica organizirati ovoljetni malonogometni turnir u svom mjestu, a sve u cilju prikupljanja sredstava za svoje natjecanje,obratili su se za pomoć i udrugi “Prekopruge” Ivankovo koja je izašla u susret NK Radnik Vrbica na slijedeći način i uz jedan uvjet, a to je da se odigra jedna prijateljska utakmica između NK Radnik Vrbica i Udruge Preko pruge Ivankovo.

Dogovoren je najbolji  mogući termin a to je četvrtak 21.lipnja u Vrbici s početkom u 18 sati jer će u 20 sati igrati Hrvatska-Argentina koju će zajednički pogledati i 50-tak članova udruge Preko pruge i isto toliko domaćih simpatizera.Udruga Preko pruge Ivankovo će za to osigurati TV prijemnik koji će darivati Vrbičanima. Pored televizora NK Radnik Vrbica će dobiti na poklon i računalo (za pisanje zapisnika o utakmici) zatim Play station i original komplet dresova.

Udruga Prekopruge Ivankovo ovu hvalevrijednu akciju donira uz pomoć svojih pristalica i članova. Ova humanitarna, ekološka i športska udruga organizira 04.kolovoza za svoje članove i ostale sumještane odlazak u Knin povodom državnog praznika “Dana domovinske zahvalnosti ” koji će biti 05.kolovoza 2018.godine. Sva gore navedena zbivanja  nalaze se i na društvenim mrežama NK Radnik Vrbica i Udruga Preko pruge Ivankovo.

Dodatan razlog ovakvih druženja je nastojanje u poticanju mladih i djece da se druže na sportskim  terenima i da im se da prilika da pokažu svoje talente. Isto tako je cilj razvijanje prijateljstva kroz suradnju. (Anto Borić)

Foto www.prekopruge.hr

Preuzeto sa SPORTALO.HR